Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Neem actie!

Ik betaal te veel huur, en nu?

Als je denkt dat je teveel huur betaalt, dus wanneer de kale huurprijs boven de maximale huurprijs ligt, kun je een huurverlaging aanvragen.

Stap 1: doe de puntencheck op normalehuur.nl.

Stap 2: neem contact op met het Huurteam. Zij komen gratis bij je langs om te checken hoeveel je maximaal voor je kamer zou mogen betalen.

Stap 3: laat je huurprijs toetsen door de Huurcommissie! Deze bepaalt wat een redelijke huur is. Als de huur te hoog is, kun je het teveel betaalde bedrag terugkrijgen. De uitspraken van de Huurcommissie zijn bindend.

Als je op zoek bent naar laagdrempelig en gratis advies via de telefoon of email voor je een procedure start kun je ook eerst contact opnemen met VIDIUS Rechtshulp.

 

 

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”