Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Huurcommissie

De Huurcommissie is een onpartijdige organisatie die op verzoek van (ver)huurders geschillen over de huurprijs, de servicekosten en ernstige onderhoudsgebreken behandelt. De Huurcommissie onderzoekt en doet uitspraken die bindend zijn voor beide partijen. Ook verstrekt zij informatie over huren en alles wat daarbij komt kijken. De Huurcommissie vraagt €25 bemiddelingskosten.

Als je te veel huur blijkt te betalen, kun je dus een zaak aanspannen bij de Huurcommissie! Het Huurteam kan je hierbij helpen. Doe eerst onze puntencheck en benader daarna het Huurteam om je te helpen naar de Huurcommissie te stappen.

Bij de Huurcommissie kun je niet terecht voor de beoordeling van de hoogte van overnamekosten, borg en dergelijke. De Huurcommissie oordeelt ook niet in geschillen tussen de huurder en de verhuurder over andere huurrechtskwesties.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”