Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Huurteam

Heb je een leuke kamer en wil je weten of je niet te veel huur betaalt? Het Huurteam komt bij je langs om de maximale huurprijs van je kamer te berekenen en kan je helpen om de huur te verlagen als deze te hoog blijkt te zijn.

Voor de huurprijs van een kamer geldt vanuit de wet een ‘maximaal toegestane huurprijs’. Deze huurprijs kan het Huurteam voor jou berekenen aan de hand van een wettelijk vastgestelde puntentelling.

Wanneer je te veel huur betaalt kan het Huurteam je helpen om de huur te verlagen. Daarnaast kan het Huurteam voor jou in gesprek gaan met de verhuurder over een nieuwe huurprijs of een huurverlagingsprocedure opstarten bij de Huurcommissie.

Wanneer er onderhoudsgebreken zijn in de woning kan de huurprijs ook worden verlaagd. Voorbeelden van onderhoudsgebreken zijn lekkage, schimmelvorming, of geen goede ventilatiemogelijkheden in bijv. de badkamer. Daarnaast kan het Huurteam voor jou ook controleren of de servicekosten niet te hoog zijn.

Het Huurteam werkt als volgt:

– Het Huurteam komt bij je langs om het aantal punten van je kamer uit te rekenen.

– Ze berekenen ter plekke wat de maximale huur van je kamer mag zijn.

– Ze adviseren en helpen je in de procedure naar de Huurcommissie om huurverlaging te vragen en bezwaar te maken tegen een huurverhoging.

– Is er sprake van achterstallig onderhoud, dan kan de huur ook worden verlaagd. Ook hierin bieden zij jou ondersteuning.

Het Huurteam is een project van de gemeente Utrecht dus de gehele procedure is gratis. Daarnaast regelen zij voor jou alles van woningopname tot aan de huurverlaging.

Voor meer informatie over uitspraken gedaan bij huurprijs processen van het huurteam kijk hier.

Wil je graag je kamer laten opmeten of heb je vragen over de hoogte van jouw huurprijs? Neem dan contact op met het Huurteam via 085 – 2734933 of info@huurteam-utrecht.nl. Kijk ook op de website, de facebook-pagina en volg de twitter-account.

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”