Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

VIDIUS Rechtshulp

Verschillende organisaties behartigen de belangen van huurders. VIDIUS studentenunie komt op voor de belangen van studenten in Utrecht. NormaleHuur is een initiatief van VIDIUS en je kunt bij hen terecht met vragen en klachten op het gebied van huisvesting. Indien nodig verwijst VIDIUS je door naar de juiste instantie.

Voor juridische problemen kun je terecht bij VIDIUS Rechtshulp. Zij beantwoorden gratis al je vragen over zowel huurrecht als andere zaken zoals je BSA of andere juridische problemen waar je als student tegenaan loopt.

Daarnaast is VIDIUS ook actief met het aan de kaak stellen van problematiek op de huisvestingsmarkt voor studenten in de politiek en media. Je kunt bij VIDIUS ook vragen stellen over onderwijs, belasting en studiefinanciering. VIDIUS is lid van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en heeft hier nauwe banden mee.

Naast VIDIUS houden ook andere organisaties zich bezig met belangenbehartiging zoals De Nederlandse WoonbondDe Bundeling en BoKS (BewonersKoepel SSH). Ook aan hen kun je vragen stellen. 

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”