Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurlasten. Je kunt huurtoeslag aanvragen als je huurder bent van een zelfstandige woonruimte: je hebt een eigen keuken, toilet en voordeur. Als je een kamer huurt, heb je geen recht op huurtoeslag, behalve als je in een door het ministerie van BZK aangewezen wooneenheid woont. Of dat zo is, kun je navragen bij je verhuurder.

Voor het ontvangen van huurtoeslag zijn voorwaarden gesteld aan de huurprijs. Je komt als huurder van 18 t/m 22 jaar in aanmerking voor huurtoeslag als de rekenhuur (kale huur plus een deel van de servicekosten) niet hoger is dan € 424,44 Huurders van 23 t/m 65 jaar komen in aanmerking voor huurtoeslag als de rekenhuur niet hoger is dan € 710,68 (prijspeil 2019). Bovendien moet de rekenhuur minimaal € 225,08 bedragen om voor huurtoeslag in aanmerking te komen. Andere voorwaarden voor het ontvangen van de toeslag hebben te maken met je vermogen en je inkomen.

De aanvraag van huurtoeslag gaat via de Belastingdienst. Je kunt het aanvraagprogramma downloaden van www.toeslagen.nl of een aanvraagformulier bestellen bij de belastingtelefoon. Hier kun je een proefberekening maken.

Ik heb een kamer gevonden!

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”