Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Actietentenkamp studenten op Janskerkhof

21 maart 2018

Studenten hebben donderdag 15 maart een symbolische kampeeractie gehouden op het Janskerkhof om aandacht te vragen voor de in hun ogen beroerde Utrechtse woningmarkt.

De Utrechtse actiegroep We Want Woonruimte en de Bond Precaire Woonvormen (BPW) laten weten meer acties te gaan houden om universiteiten, woningcorporaties en de gemeente Utrecht aan te spreken op hun verantwoordelijkheid om ‘deze crisis aan te pakken’.

“De eindeloze zoektocht naar betaalbare woonruimte is voor vele studenten aan de orde van de dag. Ondertussen profiteren huisbazen van dit tekort door absurd hoge prijzen te vragen voor slecht onderhouden kamer”, laten de initiatiefnemers weten.

Het kamertekort is een groot probleem in Utrecht voor nationale en internationale studenten en dit moet echt worden opgelost.De actie was een groot succes, er was een grote opkomst en met dit soort acties wordt aandacht gevraagd voor het oplossen van het kamertekort.

Meer nieuws

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”