Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Chang weer bezig

3 maart 2009

Volgens ROOD Utrecht, de jongerenfractie van de SP, heeft Betty Chang haar leven als verhuurder nog steeds niet gebeterd. Chang is in 2006 door ROOD en de Landelijke Studentenvakbond uitgeroepen tot de huisjesmelker van het jaar in een landelijke verkiezing. De afgelopen maand heeft ROOD een tiental klachten ontvangen van huurders van Chang. Zij ontvingen een onterechte naheffing op de servicekosten. De rekening bedroeg in sommige gevallen zelfs meer dan duizend euro. Steven, een van de huurders die een klacht indiende, kreeg in april 2008 een brief dat hij vóór 25 mei van dat jaar het huis moest verlaten vanwege een rechterlijke uitspraak, die achteraf nooit gedaan blijkt te zijn. Steven gaf gehoor aan deze oproep van Chang, maar ontving vorige maand alsnog een rekening voor de huur van april tot december 2008 omdat hij het huis ten onrechte zou hebben verlaten.

ROOD heeft de huurders geadviseerd in eerste instantie de rekening te betalen, waarna stappen kunnen worden ondernomen om aan te tonen dat Chang de boel bedondert. Het is nodig dat de rekening betaald wordt, zodat de huurders niets verweten kan worden. Ook is ROOD in samenwerking met "*USF Studentenbelangen*":http://www.usfstudentenbelangen.nl/cms/, de belangenbehartiger van studenten in Utrecht, aan het kijken hoe foute verhuurders harder aan te pakken zijn.

Meer nieuws

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”