Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Debat aanpak huisjesmelkers in de Tweede Kamer

11 augustus 2008

*Op 4 september staat een algemeen overleg in de kamer gepland met de minister voor Wonen, Wijken en Integratie.* Het debat zal gaan over de aanpak van huisjesmelkers en onrechtmatige bewoning. Aanleiding voor dit debat is o.a. de *huisjesmelker-van-het-jaar* verkiezing, een initiatief van ROOD.

Huurders van onzelfstandige woonruimte stappen niet vaak naar de Huurcommissie, terwijl veel van hen wel in hun recht staan. Huisbazen vragen dikwijls torenhoge huren die ver boven de huurprijsgrens van VROM liggen. Het ministerie heeft onlangs onderzoek gedaan naar de drempels die huurders ervaren in hun gang naar de Huurcommissie. Dit onderzoek zal ook in dit debat aan de orde komen.

Meer nieuws

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”