Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Gemeentelijke belasting anders innen

10 november 2008

Wethouder Janssen gaat samen met "*USF Studentenbelangen*":http://www.usfstudentenbelangen.nl/cms/ en "*SSH Utrecht*":http://sshu.nl/ onderzoeken hoe gemeentelijke belastingen makkelijker kunnen worden geïnd bij studenten. Nu is dit nog een omslachtige procedure, waarbij de langstzittende bewoner van een pand de rekening op de deurmat krijgt en dan zelf het geld moet gaan innen bij zijn huisgenoten. Een motie van D66 heeft ervoor gezorgd dat de wethouder nu wil bekijken hoe dit anders kan. De USF zou daarnaast graag zien dat het aanvragen van kwijtschelding van deze belastingen gemakkelijker wordt. Het is voor studenten mogelijk om kwijtschelding of korting te vragen op deze belastingen, maar de procedure is lang en er komt een berg papierwerk bij kijken. "Dit moet anders kunnen. Veel studenten wéten nu niet eens dat ze voor korting in aanmerking komen?", zegt voorzitter Osgar ’t Hart van de USF.

Meer nieuws

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”