De laatste bezoeker betaalde
0
per maand te weinig.

Het Huurteam gaat regionaal!

29 mei 2019
Het Huurteam gaat regionaal!

Er is goed nieuws voor de studenten die in De Bilt, Nieuwegein, Stichtse Vecht of Zeist wonen: vanaf 1 juni kan het Huurteam ook hier haar werkzaamheden uitvoeren! Voorheen had het Huurteam alleen de mogelijkheid om mensen in de stad Utrecht te helpen, maar gezien er ook veel studenten in deze omliggende steden wonen, is dit een enorm positieve ontwikkeling te noemen.

Het Huurteam biedt gratis hulp bij studenten die problemen ervaren met te hoge huur, servicekosten of andere problemen hebben met hun huisbaas. Zij komen langs voor een gratis kameropname (ook wel een meting genoemd), waarbij ze bekijken wat de huurprijs zou moeten zijn. Als de student hierna besluit om actie te ondernemen door zijn of haar huisbaas aan te spreken of naar de Huurcommissie te stappen, helpt het Huurteam ook met dit proces. Het Huurteam is al jaren actief in de stad Utrecht, waar zij veel studenten gratis hebben geholpen.

Er zijn echter steeds meer studenten woonachtig in de omliggende steden van Utrecht en ook hier zijn problemen te zien met o.a. te hoge huren. Dit riep bij zowel het Huurteam als VIDIUS studentenunie het idee op om te kijken of de rechten van het Huurteam regionaal verbreed konden worden. Dit is het Huurteam gelukt: vanaf nu kunnen studenten die in De Bilt, Nieuwegein, Stichtse Vecht of Zeist wonen gebruik maken van hun gratis hulp en te hoge huren en andere misstanden makkelijker aankaarten!

Meer nieuws

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”