Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

honderd Utrechtse studenten uit huis gezet

7 september 2009

Een kleine honderd studenten uit Utrecht hebben de nacht van vrijdag op zaterdag moeten doorbrengen in vervangende woonruimte. Op last van de burgemeester werd het voormalige kantoorpand waarin zij woonden, ontruimd omdat het gebouw brandgevaarlijk zou zijn.

Veel studenten konden bij familie of vrienden terecht. Anderen sliepen op kosten van de verhuurder een nacht in een hotel, meldde een woordvoerster van de gemeente Utrecht. De studenten kregen vrijdag te horen dat zij niet meer in het gebouw aan de Wilhelminalaan konden wonen. De brandweer had vastgesteld dat het pand niet aan de eisen van brandveiligheid voldeed.

Zo waren de nooduitgangen geblokkeerd, ontbrak het aan brandwerende muren en werd er onveilig gekookt. Het pand is eigendom van de Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden. De brandweer had de verhuurder, een particulier die zelf ook in het gebouw woonde, afgelopen donderdag al gewezen op het brandgevaar.

Omdat de Utrechter weigerde iets te ondernemen tegen de gevaarlijke situatie, gaf burgemeester Aleid Wolfsen vrijdagmiddag opdracht het pand te ontruimen. Hoe het nu verder gaat met de studenten, kon de gemeentewoordvoerster zaterdag nog niet zeggen. Ook is nog niet bekend wat de gemeente gaat ondernemen tegen de verhuurder van het voormalige kantoorgebouw.

Bron: www.nu.nl

Meer nieuws

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”