Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Huizenkoper vreest gebreken en buren

23 maart 2015

[:nl]

AD UTRECHT

Een huis kopen met een verborgen gebrek is dé angst bij starters op de woningmarkt. Op 2 staat de vrees voor luidruchtige buren, zo blijkt uit een onderzoek van SNS Bank.

De starter wil vooral een goed gevoel hebben bij de eerste grote aankoop. Maar omdat het de eerste keer is, speelt onzekerheid een grote rol. Doen ze geen miskoop? Is de makelaar wel te vertrouwen of kom ik er straks achter dat ik te veel heb betaald? En is de hypotheek wel juist? Geen wonder dat ruim de helft van de starters de ouders om een advies vraagt.

,,Eerst rekenen en dan dromen,” is daarom het advies van Patrick Kuijsters, directeur bij SNS. ,,Als je het financiële plaatje goed geregeld hebt, geeft dat rust.” Ondanks geldproblemen gaat toch drie kwart van de starters voor een vrijstaand huis met tuin.

[:en]

AD UTRECHT

Buying a house with a hidden shortcoming is the fear of starters on the housing market. The second fear is the change of having noisy neighbours, this became evident after research from the SNS bank.

Starters want to have a good feeling about their first big purchase. But because it is their first time, insecurity plays a big part. Is it a bad bargain? Can I trust the estate agent  or will I find out later I paid too much money for the house. And is the mortgage fine like this? It’s not a miracle that halve of all the starters ask their parents for advice.

,,First calculate, then dream ,” is therefore the advice from Patrick Kuijsters, director at SNS. ,,If you manage your financials well, it gives you assurance.” Despite money problems 3/4 of the starters buys a  detached house with a garden.

[:]

Meer nieuws

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”