Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Ineke van Gent: ‘Kabinet moet werk maken van studentenhuisvesting’

21 augustus 2009

AMSTERDAM – Het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Wonen moeten studentenhuisvesting prominenter op de agenda zetten. Daarvoor pleit GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent.

Volgens Van Gent is dit nodig gezien het sterk toegenomen aantal aanmeldingen voor hbo-opleidingen en universiteiten. Hierdoor dreigt een nog groter tekort aan studentenhuisvesting dan normaal al het geval is rond deze tijd.

De politica stelt dat het kabinet elk jaar verrast wordt door het tekort en verwijt de ministeries gebrek aan voortschrijdend inzicht. "Het is belangrijk dat studenten op zichzelf kunnen gaan wonen in de stad waar ze studeren. Dat is niet alleen ontzettend handig, maar ook gewoon veel leuker", aldus Van Gent.

Ook wil ze dat de huurtoeslag toegankelijk wordt voor studenten. "De prijs van studentenkamers zal door de schaarste stijgen, waardoor huisjesmelkers vrij baan krijgen. Als huurtoeslag ook beschikbaar wordt voor onzelfstandige woningen, zullen corporaties sneller bereid zijn hierin te investeren."

Bron: NU.nl/Lucas Benschop

Meer nieuws

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”