Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

LSVb en NOS: ‘Veel studenten betalen te hoge huur’

9 mei 2017

[:nl]De NOS meldt dat de Utrechtse student gemiddeld 100 euro teveel betaalt voor een kamer op basis van een onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De maximale huur van een kamer wordt op basis van een puntensysteem berekend, maar studenten weten vaak niet dat kale huur wettelijk is vastgesteld. Dit probleem speelt al jaren en er moet echt meer aandacht voor komen. Hier zijn verschillende organisaties dan ook al jaren mee bezig maar dit blijft lastig met de huidige wetgeving. De LSVb roept nu ook de politiek op om op te komen tegen huisjesmelkers.
Denk jij ook dat je teveel huur betaalt? Doe hier aangifte van en kom vrijdag 12 Mei naar de Check-Je-Kamer tour op het Neude of check je huur op normalehuur.nl[:en]The NOS announces that the average student in Utrecht pays 100 euros too much for their room, based on an investigation from the LSVb. The maximum rent is established by law, but students are often not aware of this fact. This has been a problem for years, but there really should be more attention for this subject. Different organizations have been working on this for years, but it’s difficult with the current legislation. Do you think you pay too much rent? #thisistheft. Take action and join us Friday 12 May at the Check-Your-Room tour or check your rent at normalehuur.nl

 [:]

Meer nieuws

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”