Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

pamfletactie normalehuur.nl

11 september 2008

*Pamfletactie normalehuur.nl – de aftrap!*

Utrecht *Samen met Tweede Kamerlid Ineke van Gent (GroenLinks) gaf USF Studentenbelangen afgelopen maandag het startsein voor een grote pamfletactie in de Utrechtse binnenstad. De actie is gericht op meer naamsbekendheid voor de nieuwe website www.normalehuur.nl*

In Utrechtse horecagelegenheden waar veel studenten komen hangt nu een pamflet waarin een kamer wordt aangeboden voor 113,- euro in de maand. Wie de kleinere letters daaronder leest ziet dat dit het bedrag is wat een student gemiddeld per maand te véél betaalt voor zijn kamer. Dit bedrag kwam als resultaat naar voren uit het onderzoek *’huur niet te duur’* van de studentenhuisvester SSH Utrecht. De USF vindt dit bedrag onacceptabel en wil met de website normalehuur.nl de aandacht richten op de excessieve huurprijzen die de Utrechtse student betaalt en hen tips geven over wat ze hieraan kunnen doen.

In Café de Flater aan de Oudegracht plakte ze het eerste pamflet dat Utrechtse studenten op ludieke manier wijst op hun rechten. Een twintigtal studenten, gekleed in *normalehuur.nl*-shirts, trok na de opening met stapels pamfletten de stad in om deze op grote schaal te verspreiden.

Meer nieuws

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”