Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Spaceboxen op de Uithof verdwijnen definitief

11 augustus 2008

*De spaceboxen op de Uithof zullen definitief verdwijnen per september 2009. De ruim tweehonderd kleurrijke containers zijn in 2004 neergezet als tijdelijke woningen voor studenten en worden verhuurd door studentenhuisvester SSH Utrecht.*

De grond waarop de spaceboxen staan is eigendom van de Universiteit Utrecht en deze wil de grond niet langer afstaan dan de vijf afgesproken jaren. Een woordvoerster van de UU vertelt dat er nog geen concrete plannen zijn maar dat de grond waarschijnlijk gebruikt gaat worden voor ‘onderwijs- en onderzoeksdoeleinden’.
De bewoners van de spaceboxen zijn volgens de SSH Utrecht al op de hoogte gesteld. Zij zullen vervangende woonruimte krijgen aangeboden als zij zelf nog geen nieuwe kamer hebben gevonden.

Meer nieuws

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”