Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Student door VIDIUS verkozen als beste huisbaas van Utrecht

3 juli 2018
Student door VIDIUS verkozen als beste huisbaas van Utrecht

De Beste Huisbaas van Utrecht is Vincent Brink (22). De jury bestond uit een bestuurslid van VIDIUS Studentenunie en Edo Gommers van het Huurteam Utrecht. Zij keken onder andere of er een eerlijke en betaalbare huurprijs werd gehanteerd. Daarnaast was de kwaliteit van de service en communicatie belangrijk. Als laatste werd gekeken naar het enthousiasme van de huizen over hun huisbaas.

Opvallend is dat Vincent zelf nog studeert en tevens inwoner isvan zijn eigen huis. Een huisbaas als huisgenoot komt niet vaak voor. Martijn Grul, voorzitter van VIDIUS: “Vincent hanteert een eerlijke huurprijs en communiceert duidelijk over het contract en de huurrechten. Daarnaast is hij een echte klusser en zet hij zich ieder jaar in voor het verbeteren van het huis, een terechte winnaar dus.” De winnaars mogen 400 euro aan klustegoed besteden. Het huis gaat het geld gebruiken om een nieuwe loungeset voor het dakterras aan te schaffen.

Huisbazen in Utrecht komen regelmatig negatief in het nieuws. Er wordt teveel huur gevraagd, er zijn meldingen van uitbuiting en de huurcommissie moet regelmatig ingrijpen. VIDIUS Studentenunie organiseert jaarlijks de ‘Week van de Utrechtse Huisbaas’, om juist de goede huisbazen in het zonnetje te zetten. Grul: “Er zijn zoveel goede huisbazen in Utrecht waar je noo

it iets over hoort, dit is hét moment om ze te belonen.” Het jaarlijkse initiatief wordt altijd enthousiast gesteund door de Gemeente Utrecht. De goede huisbazen moeten fungeren als voorbeeld voor de huisjesmelkers.

Meer nieuws

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”