Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Student gedagvaard na kritiek op Van Hooijdonk

1 april 2015

[:nl]UTRECHT, 1 april 2015 – Huisbaas van Hooijdonk dagvaardt de Utrechtste student Stijn Jansen nadat deze zich uitsprak tegen van Hooijdonk. VIDIUS studentenunie vindt de dagvaarding belachelijk en ziet hierin wederom bevestigd dat studenten nog vaak door malafide huisbazen geïntimideerd worden. Isabelle Beelen, voorzitter van VIDIUS, zegt hierover het volgende: “Het is onacceptabel dat malafide huisbazen vaak proberen studenten te intimideren met dreiging van aanklachten en mogelijke uithuiszetting.”

De dagvaarding volgde nadat Stijn Jansen vanuit de Jonge Socialisten (JS) een petitie had opgezet met het verzoek aan woningcorporatie Mitros om niet met Van Hooijdonk in zee te gaan. De Lomanlaan, een pand van Mitros, werd enige tijd geleden verhuurd aan Van Hooijdonk met de intentie het om te zetten tot studentenhuisvesting. “Het is opmerkelijk om te zien dat een huisbaas met een geschiedenis als die van Van Hooijdonk nog toegestaan is om verder zaken te doen.” aldus Isabelle Beelen, voorzitter van VIDIUS studentenunie.

Van Hooijdonk staat al langere tijd in verschillende gemeentes zoals Amsterdam, Breda, Utrecht en Nieuwegein bekend als een huisbaas die zich niet aan de regels houdt. Zo kwam hij in 2014 in opspraak vanwege de brandveiligheid in een van zijn panden de Zamenhofdreef in Utrecht. In de Zamenhofdreef zijn door het huurteam ook een aantal kamerprijs-controles gedaan waaruit bleek de bewoners veelal te veel betaalden. Naast de dagvaarding van Stijn Jansen lopen er op het moment nog vier andere rechtszaken tegen Van Hooijdonk waaronder ook de aanvechting van kamerprijzen bij de Zamenhofdreef. Stijn Jansen sprak hierover: “Naar aanleiding van de zaken die nu lopen en de geschiedenis van Van Hooijdonk schat ik mijn kansen goed in.”[:en]UTRECHT, 1 April 2015 – Landlord van Hooijdonk prosecuted Stijn Jansen, a student from Utrecht after he critised van Hooijdonk. Students union VIDIUS thinks the subpoene is ridiculous and according to them it’s again confirmed that students are still intimidated by rogue landlords. Isabelle Beelen, president of VIDIUS, states this: “It’s unacceptable that rude landlords often try to intimidate students with treats of charges and possible extinguishment.

The charges were pressed after Stijn Jansen who is a member of Young socialists ( JS) started a petition with corporation Mitros to stop doing business with Van Hooijdonk. A building on the Lomanlaan, was rented to Van Hooijdonk with the intention to convert it to student housing. ‘ It’s remarkable that a landlord with a history like Van Hooijdonk is still able to do further business’ says Isabelle Beelen, president VIDIUS student union.

Van Hooijdonk is known in different cities like Amsterdam, Breda, Utrecht en Nieuwegein as a landlord who doesn’t follow the rules. In 2014 he was under attention because one of his buildings at the Zamenhofdreef was not fireproof. At the Zamenhofdreef some rent checks have been done by the renting team, concluding there were a lot of residents who paid too much rent. Next to the subpoena from Stijn Jansen there are four other lawsuits against van Hooijdonk.  Stijn Jansen said: “ When you look at the current cases and van Hooijdonk his history, I estimate the changes of winning very high.”[:]

Meer nieuws

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”