Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Terugvragen servicekosten bij Vidius

3 juli 2018
Terugvragen servicekosten bij Vidius

Wist je dat je huisbaas volgens de wet verplicht is om voor 30 juni een jaarafrekening over het kalenderjaar 2017 te sturen met servicekosten en kosten voor nutsvoorzieningen? Dit zijn niet alleen kosten voor gas, licht en elektriciteit, maar ook kosten voor tuinonderhoud, schoonmaak, meubilering en stoffering.

Je betaalt maandelijks in de huurprijs een voorschot op deze kosten. Als blijkt dat je meer betaald hebt dan nodig was, hoor je dit geld terug te krijgen! Mooi en makkelijk meegenomen toch? Huisbazen laten het vaak afweten, omdat de student niet van de regeling af weet. Nog geen afrekening ontvangen voor 30 juni? Gebruik deze voorbeeldmail om te sturen naar je huisbaas.

Heeft je huisbaas verzuimd en heb je na 30 juni nog steeds geen overzicht ontvangen? VIDIUS maakt het makkelijker om de afrekening op te vragen bij je huisbaas! Gebruik onze standaardbrieven hier onder om naar je huisbaas te sturen. Zo hoef je alleen nog een paar gegevens in te vullen en de brief te verzenden. (Let op: je kan tot 2,5 jaar na het kalenderjaar de afrekening terugvragen. Dit betekent dat je voor 30 juni 2018 nog de afrekening kan opvragen van 2015 en 2016, en vanaf 1 juli de afrekening van 2017 en 2016).

Voor meer informatie over servicekosten en nutsvoorzieningen, kijk op de website van de huurcommissie of mail je vraag naar onze rechtshulp

Meer nieuws

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”