Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Utrecht pakt huisbaas Betty Chang aan

21 maart 2018

Huisbaas Betty Chang moet 50.600 euro euro betalen aan de gemeente Utrecht omdat ze zich niet aan veiligheidsregels houdt. Dit heeft zij nog nog niet betaald, waarna er nu via de rechter beslag is gelegd op bankrekeningen en achttien panden.

Betty Chang bezit vele woningen in Utrecht en Maarssen, waarin zij studenten huisvest. Zij werd twee keer uitgeroepen tot huisjesmelker van het jaar door veel te hoge huren en achterstallig onderhoud. Inspecties van de gemeente hebben vele problemen geconstateerd in haar huis. Zo waren cv-ketels, ventilatie en rookmelders niet in orde. Daarom moet zij nu een boete van 50.600 euro betalen. De deurwaarder heeft, in opdracht van de gemeente, beslag gelegd op bankrekeningen en achttien panden wegens niet betalen van deze boete.

Dat de gemeente Betty Chang aanpakt, is een stap in de goede richting. Echter zal er nog veel meer moeten gebeuren om dit soort misstanden op te lossen en te voorkomen.

Bron: Ad.nl

Meer nieuws

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”