Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Utrechts kamertekort daalt

11 maart 2015

[:nl]cm1032042

Utrecht is hard bezig om het tekort aan studentenkamers te verkleinen, schrijft wethouder Jansen aan de gemeenteraad.

Het is gemakkelijker geworden om een studentenkamer te vinden in Utrecht. Dat valt op te maken uit een brief die wethouder Jansen onlangs naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Het tekort aan studentenkamers, schrijft de wethouder, is gedaald van 7900 in 2012 naar 5700 nu. En dat tekort, verwacht Jansen, zal de komende jaren nog verder dalen.

Het tekort is het gevolg van nieuwbouw, transformatie van bestaand vastgoed en tijdelijke verhuur in sloopwoningen, meldt Jansen. Kamerprojecten als die aan de Archimedeslaan en in het voormalige provinciehuis zorgen volgens de wethouder voor meer evenwicht in vraag naar en aanbod van studentenkamers.

Lees het volledige artikel hier op DUB

 

 [:en]cm1032042

Utrecht is working hard to lower the shortage of rooms writes alderman Jansen to the city council.

It has become easier for students to find a room in Utrecht. We can conclude this from the letter alderman Jansen send to the city council. The shortage of student rooms, writes the alderman, has declined from 7900 in 2012 to 5700 now. En this shortage will decline even more the coming years, expects Jansen.

The decline is due to building new houses , a transformation of existing houses and temporarily rent in old buildings says Jansen. Room projects like the project on the Archimedeslaan and in the former provincial building make a better balance in the  demand and suppy of student rooms according to the alderman.

Read the complete article hier at DUB.[:]

Meer nieuws

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”