Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Vier redenen waarom jij een bestuursjaar bij VIDIUS wil gaan doen!

23 april 2018

Als studenten aan een fulltime bestuursjaar denken, raken ze al snel in paniek: “studievertraging kost zoveel geld”, “ik moet zo snel mogelijk afstuderen” en “als ik een fulltime bestuursjaar doe, zie ik mijn vrienden nooit meer.” We geven vier argumenten waarom een fulltime bestuursjaar een van de meest mooie en leerzame ervaringen is van je studententijd!

1. Collegegeldvrij besturen, bestuursbeurs en een bijbaantje.

Bij de universiteit en hogeschool is er een nieuwe regel ingevoerd: collegegeldvrij besturen. Dit houdt in dat je ingeschreven blijft bij de onderwijsinstellingen, maar geen collegegeld hoeft te betalen. Je kan dan geen vakken volgen, maar wel blijven lenen, je studenten OV en studentenkaart behouden. Daarnaast ontvang je tijdens je bestuursjaar een totaalbedrag van 4250 euro. Je houdt nog ruimte over voor een bijbaantje, omdat je werkuren flexibel in te vullen zijn. Ideaal toch?

2. Je kan je focussen op één taak

Bij ons kan je je volledig richten op je bestuurswerkzaamheden, zonder de afleiding van colleges, tentamens en andere deadlines. Het is fijn dat je je bestuurswerkzaamheden optimaal kan uitvoeren zonder stress en afleiding van buitenaf.

3. Genoeg tijd voor je sociale leven

De invulling van tijd en inhoud van je bestuursjaar bij VIDIUS kun je zelf bepalen. Je agenda wordt heilig en het is de kunst om een goede verdeling te maken tussen werk en privé. Als je deze kunst eenmaal onder de knie hebt, is er genoeg tijd om bijvoorbeeld te sporten, af te spreken met vrienden en vriendinnen en om uit te gaan.

4. Ervaring opdoen voor je verdere studietijd en de rest van je leven

Een fulltime bestuursjaar staat ontzettend goed op je CV en dat is niet voor niets! Wat je tijdens je bestuursjaar op organisatorisch en persoonlijk vlak leert, is een ervaring die je de rest van je leven bij je houdt en gebruikt. Bij VIDIUS bouw je een erg breed en divers netwerk op, bijvoorbeeld van contacten uit onderwijsinstellingen, de gemeente, de politiek en bijna alle studentenorganisaties in Utrecht!

Meer informatie over VIDIUS…

Meer nieuws

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”