Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Vrijdag 12 mei Check-Je-Kamer tour in Utrecht

9 mei 2017

[:nl]

Aanstaande vrijdag 12 Mei is de Check-Je-Kamer tour in Utrecht op het Neude. De landelijke studentenvakbond gaat het hele land door om studenten te informeren over hun huurrechten. In Utrecht is dit in samenwerking met VIDIUS en normalehuur.nl. Denk je dat jij teveel huur betaalt?  Veel studenten weten dit niet en betalen onbewust veel te veel. Gemiddeld ging dat om €50,- per maand aan teveel betaalde huur. In 2016 betaalden 74% van de studenten die de Check-Je-Kamer check deden teveel huur. #ditisdiefstal
Doe aangifte van een te hoge huur en kom vrijdag 12 mei langs op het Neude

[:en]

This Friday 12 May the check-your-room tour in Utrecht takes places at the Neude. The LSVB tours through the whole country to inform students about their renting rights. In Utrecht this is in collaboration with VIDIUS and normalehuur.nl. Do you think you pay too much rent? This is important to know because a lot of students in Utrecht pay toom uch rent and normalehuur.nl can help them. #thisistheft. Take action and join us Friday 12 May! 

[:]

Meer nieuws

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”