Een student betaalt gemiddeld € 126,- per maand te veel.

Week van de Utrechtse huisbaas

23 mei 2018

Op 13 juni organiseert VIDIUS wederom de Week van de Utrechtse Huisbaas. In de media is er veel aandacht voor huisjesmelkers en te hoge huurprijzen. Er bestaan echter ook goede huisbazen. Ze onderscheiden zich door middel van betaalbare en eerlijke huurprijzen, snelle service en goede communicatie. VIDIUS zet deze mensen in het zonnetje!

Particuliere huizen kunnen hun huisbaas nomineren en doen mee voor de mooie prijzen. De hoofdprijs is ook dit jaar een mooi bedrag van 400 euro om te investeren in je huis. De tweede en derde prijs zijn respectievelijk 300 en 200 euro. Het doel van de actie is om een goed voorbeeld te geven aan alle huisbazen in Utrecht.

Het nomineren van je huisbaas kan tot en met 8 juni. Daarna wordt bekend gemaakt welke huisbazen er door zijn naar de finale. Woensdag 13 juni vanaf 17:00 zal bekend worden gemaakt wie de ‘Beste Huisbaas van Utrecht 2018’ titel een jaar lang met zich mee mag dragen. De locatie van de prijsuitreiking wordt later bekend gemaakt. Denk jij de beste huisbaas van Utrecht te hebben? Ben je tevreden over de service en je huurprijs? Nomineer nu je huisbaas!

Meer nieuws

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

Justin, 2e jaars Industrial Design

Nadat ik de puntencheck had gedaan op normalehuur.nl kwam ik erachter dat ik iedere maand wel 80 euro te veel huur betaalde! Ik heb mijn mailtje doorgestuurd naar het Huurteam Utrecht en was erg blij met de goede hulp die ik ontving. Zij kwamen gratis een peiling doen en hielpen me daarna de juiste stappen te nemen om mijn zaak aan te kaarten bij de Huurcommissie.

“Meteen actie ondernemen. Daar houd ik van”

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

Anne-Fleur, 3e jaars student werktuigbouwkunde

Na het doen van de puntencheck op normalehuur.nl bleek dat ik te veel huur betaalde. Ik was angstig om hier iets mee te doen, omdat je natuurlijk nooit weet hoe je huisbaas hierop reageert. Dankzij de goede begeleiding van Huurteam Utrecht heb ik dit op een professionele wijze kunnen aankaarten bij mijn huisbaas!

“Geen zorgen meer dankzij NormaleHuur”

“Precies weten hoe je ervoor staat”

Kirstin, 1e jaars student Psychologie

Ik had geen idee dat er überhaupt regels waren aan hoeveel huur je mag vragen. Toen een vriend me vertelde over normalehuur.nl heb ik meteen gekeken en was ik enorm verbaasd over hoeveel huur ik teveel bleek te betalen! Ik wilde hier meteen iets aan doen en heb contact opgenomen met VIDIUS Rechtshulp die me advies hebben gegeven over de stappen die ik hierna kon ondernemen.

“Precies weten hoe je ervoor staat”