Aanbieders woonruimte

Particuliere markt

Ongeveer ruim 45% van de kamers aangeboden in Utrecht, zijn kamers in het huis van een particulier.

SSH

SSH is de grootste studentenhuisvester van Utrecht en bezit bijna 10.000 goede, betaalbare kamers en woningen in o.a. Utrecht, Amersfoort, Zeist en De Uithof. Op de website van SSH vind je iedere werkdag nieuw aanbod van goede, betaalbare kamers. Inschrijven kan online en kost € 27,50 en kan vanaf je 17de tot en met je 27ste, ook is er een combi-inschrijving mogelijk met WoningNet.

Meer informatie over het aanbod van SSH, klik hier.

Socius/STW

Socius transformeert leegstaande kantoorpanden in kamers & studio’s voor jongeren, studenten en starters. De studentenhuisvesting is vaak gekoppeld aan maatschappelijke initiatieven. Voor meer informatie en inschrijven klik hier.

Stichting Tijdelijk Wonen (STW) wordt gerund door en voor studenten. STW beheert momenteel AL16 aan de Archimedeslaan 16. Dit project loopt tot 1 april 2017. Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.

Commerciële bureaus

Er zijn verschillende commerciële bureaus in Utrecht die bemiddelen in kamers en woningen. Bij sommige bureaus zijn de kosten voor inschrijving en bemiddeling hoog en worden er voorwaarden aan je inkomen gesteld. Bovendien kunnen de gevraagde huurprijzen van het aanbod hoger zijn dan wettelijk is toegestaan. Als je een kamer vindt, moet je vaak een maand huur als commissie betalen aan het bureau. Voordat je je inschrijft, is het slim om commerciële kamerbureaus te vergelijken, zodat je niet onnodig veel betaalt. Informeer ook wat het bureau doet om woonruimte te vinden.

Wil je controleren of de informatie of manier van handelen van een commercieel bureau klopt met de regels die er zijn, neem dan contact op met Normalehuur.

WoningNet

WoningNet verzorgt de inschrijving van woningzoekenden, publiceert het actuele huizenaanbod van woningcorporaties en regelt de verdeling van huurwoningen van de woningcorporaties in Utrecht. Bij WoningNet kun je je inschrijven voor zelfstandige woonruimte als je 18 jaar of ouder bent. De inschrijfkosten zijn € 30. WoningNet rekent € 9 per jaar voor de verlenging van je inschrijving.

In Utrecht kun je gebruik maken van een voordelige combi-inschrijving voor een kamer én een woning (€ 37,50). Je bent nu misschien nog niet op zoek naar een zelfstandige woning, maar met de combi-inschrijving bij SSH en WoningNet bouw je alvast wachttijd op voor een eigen woning na je studie!

Makelaars

De meeste makelaars bieden koopwoningen aan, maar sommige makelaars en beleggingsmaatschappijen verhuren ook kamers en woningen. De meeste makelaars verhuren duurdere appartementen. Voor een overzicht van makelaars in de regio Utrecht kun je onder meer kijken op:

Ga naar Huurteam-utrecht.nl

info@normalehuur.nl | 030 253 22 53 | ma - do 13 - 17u
Achter St. Pieter 25 | 3512 HR Utrecht